Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

emotio

Mari Lankinen

tietokirjailija

mari.lankinen(.ät)emotio.fi


Mervi Salminen

toimistosihteeri

mervi.salminen(.ät)emotio.fi

Julkaisut ja hankehistoria

PURO - psykologinen joustavuus ja resilienssi (2017)

Lataa nuorten hyvinvointivalmennus ilmaiseksi PUROn omilta sivuilta. PURO on opetusmateriaali nuoren resilienssin ja psykologisen joustavuuden vahvistamiseen. Nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn tehtyä menetelmää on ollut kehittämässä huikea joukko ammattilaisia.

Nopeasti muuttuvassa maailmassa yksi tärkeimpiä taitoja on sopeutuminen uusiin ja odottamattomiin tilanteisiin. Psykologista joustavuutta lisäävät mm. rohkeus vaihtaa suunnitelmaa, hyvien hetkien huomaaminen ja aktiivinen hakeutuminen myönteisiä tunteita kohti. Menetelmä pohjautuu positiiviseen psykologiaan ja soveltuu yläkouluille ja toiselle asteelle. Harjoitteet voi sitoa osaksi yhteisöllistä oppilashuoltoa.

PUROn kotisivut: www.PUROskills.fi

PURO Facebookissa: www.facebook.com/PUROskills

HundrED on osallistunut materiaalin kehittämiseen.


Choosing Hope - myönteisiä tunteita ja elämäniloa turvapaikanhakijoille (2017-)

Projektissa kehitetään positiivisen pedagogiikan työkalu myönteisen mielialan taitojen opettamiseen. Työkalua voidaan käyttää kielestä ja kulttuurista riippumatta.


Luonteenvahvuudet (2015)

Positiivisen psykologian perustyökalu. Seligmanin ja Petersonin luonteenvahvuudet kortteina. 24 luonteenvahvuutta ja 6 hyvettä, harjoitteita korttien soveltamiseen.


RAUTA -myönteisen mielialan vahvistamiseen (2015-2018)

RAUTA on väkevä ja mukaansatempaava positiivisen psykologian ryhmämalli nuorille, soveltuu myös poikaryhmille. Ohjaajia koulutettu jo yli 450! RAUTA hyödyntää positiivisen psykologian ja tunnetaitojen tutkimuksia.

RAUTA -ohjaajat facebookissa: www.facebook.com/emotioRAUTA


Perhosvaikutus - hyvinvointia tuottava työ (2014-2016)

Perhosvaikutus oli Tekesin Liideri-ohjelman projekti, jolla kehitettiin Suomen Kosmetologien Yhdistyksen Opiston toimintaa organisaation muutosprosessissa. Koko henkilökunta valmennettiin hyödyntämään myönteisiä tunteita opetustyössä. Käytössä Tunnepalikat ja Luonteenvahvuudet -kortit.


Onnea ikä kaikki (2014)

Positiivisen psykologian ja tunnetaitojen vahvistamisen teorioihin pohjautuva kuvakorttisarja seniori-ikäisille ja eläköityville. 48 kaunista valokuvaa kortteina. Jokaisen kortin takana on virittävä kysymys, joka suuntaa ajattelua ja muistelua kohti myönteistä. Kortit on kehitetty yhteistyössä ammattilaisten ja 23 seniorin kanssa.


Varaventtiili (2014-2015)

Varaventtiili -kampanjaa varten suunniteltu kevyt menetelmä, joka ennaltaehkäisee äidin väsymystä. Varaventtiiliä ladattiin kuukauden sisällä emotion sivustolta yli 3500 kertaa. Menetelmä oli ladattavissa emotion, Ensi- ja turvakotien liiton sekä ÄIMÄn sivustoilta.

Kampanjassa mukana: Emotio, Äidit irti synnytysmasennuksesta ÄIMÄ ry, Suomen Kasvatus- ja perheneuvontaliitto, Vantaan ehkäisevän päihdetyön yksikkö, Setlementtiliitto ry, Kirkkohallitus/Kasvatus- ja perheasiat, Kynnys ry, SAMAT -projekti (samanlainen, erilainen vanhemmuus.


Tunnepalikat (2013)

Positiivisen psykologian perustyökalu. 48 puusta tehtyä myönteistä tunnetta ja harjoitusopas. Harjoitteiden avulla tutustutaan myönteisten tunteiden tunnistamiseen ja etsimiseen. Tunnepalikat kutsuttiin esiteltäväksi Amsterdamiin, kansainväliseen positiivisen psykologian konferenssiin kesällä 2014. Menetelmä oli ensimmäinen suomalaista pedagogiikkaa edustava positiivisen psykologian ja positiivisen pedagogiikan työkalu. Menetelmäpaketissa sovelluksia eri ikä- ja kohderyhmille.


Voimaneidot 60+ elämäniloa ikääntyville (2013-)

Projektissa kehitettiin valmis ryhmämalli seniori-ikäisille naisille. 6 kertaa kokoontuva ryhmäprosessi on kehitetty yhteistyössä ammattilaisten ja seniori-ikäisten naisten kanssa. Positiivisen psykologian viitekehykseen pohjautuva menetelmä on sovellettu nuorten Voimaneidot -mallista.

Yhteistyössä: emotio, Setlementtiliitto ry, Mikkelin setlementti, Parkanon setlementti, Rovaniemen setlementti.


Voimaneidot (2011-2015)

Voimaneidot on tyttöjen vertaisryhmän ohjaajan opas. Voimaneidot -hankkeessa on koulutettu vuosien 2011-2016 aikana yli 670 ammattilaista tukemaan tyttöjen tunnetaitoja ja oman voiman haltuunottoa. Voimaneidot on juurtunut osaksi pysyvää toimintaa mm. Oulussa ja Vantaalla.

Yhteistyössä: emotio, Setlementtiliitto, paikalliset Tyttöjen Talot, Kynnys ry, Vantaan ehkäisevän päihdetyön yksikkö, sekä useita seurakuntia ja kuntia.

Rahoitus: Opetushallitus, RAY ja Alli Paasikiven
säätiö.


Turvallista ryhmää rakentamaan (2010-2012)

Turvallista ryhmää rakentamaan -hankkeen (2010-2012) tavoitteena oli auttaa ammattioppilaitoksia huomioimaan turvallisen ryhmän merkitys kaikilla tasoilla, opiskelijasta johtoon. Hankkeessa rakennettiin koulutusmalli, jonka avulla toisen asteen ammatillisten oppilaitosten henkilöstö saa välineitä ryhmän turvallisuuden rakentamiseen ja tukemiseen. Hankkeessa koulutettiin valtakunnallisesti 1 100 ammattioppilaitosten työntekijää.

Yhteistyössä: Nuorten Akatemia, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, SAKKI ry ja SAKU ry.

Rahoitus: Euroopan Sosiaalirahasto ja Opetushallitus.


Impulssit -koulutustyökalu (2010)

Impulssit ovat sähköisiä muistutuksia koulutuksesta. Niillä toimitetaan tietoa ja opetusmateriaalia opetustyön kentälle. Impulssit syventävät koulutuspäivän oppimisprosessiksi: Koulutusten sisällöt kerrataan lukukauden aikana sähköisinä muistutuksina. Sisältöjä voidaan hyödyntää myös pedagogisten kahviloiden teemoina. Työkalu on kehitetty osaksi Turvallista ryhmää rakentamaan -hanketta (Esr), jossa olivat mukana Nuorten Akatemia, Sakki ja MLL.


Hyvän mielen koulu -hanke (2010-2011)

Hyvän mielen koulu -koulutuskokonaisuus oppilashuollolle. Valtakunnallisessa hankkeessa koulutettiin 200 koulun oppilashuollon työtiimiä tukemaan oppilaiden mielen hyvinvointia.

Hankkeen toteuttajana toimi Suomen Mielenterveysseura ry. Rahoitus STM.


Hyvän mielen koulu -työkirja hyvinvoinnin edistämiseen koulussa (2010). Lankinen Mari.

Hyvän mielen koulu -koulutuskokonaisuus oppilashuollolle ja työkirja kouluyhteisöille. Työkirja kehitettiin osaksi Hyvän mielen koulu -hanketta.

Tilaaja ja julkaisija: Suomen Mielenterveysseura, Hyvän mielen koulu -hanke 2010-2011.


Nuori johtaja - itsetuntemus, vuorovaikutus ja demokratiataidot (2009)

Vertaisryhmän ohjaajan koulutusmateriaali.

Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen ja Kalliolan Nuorten julkaisuja Nro 5. (ISBN: 978-952-67058-6-6)


Tapahtumatuottaja (2008). Lankinen Mari.

Nuorten osallisuutta edistävä opas, jonka avulla nuorten ryhmä voi suunnitella ja toteuttaa tapahtumia. Menetelmän tavoitteena on, että nuoret itse suunnittelevat ja toteuttavat viikonlopputoimintaa. Menetelmä vahvistaa onnistumisen ja osallisuuden kokemuksia.

Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen julkaisuja

Kalliolan Nuorten julkaisuja Nro 4. (ISBN: 978-952-67058-3-5)


Tunne-etsivä (2008)

Tunne-etsivä -opetusmateriaali ja koulutukset. Opetusmateriaalia peruskoulun ja lukion tunnekasvatukseen.

Julkaisijana ja koulutusten toteuttajana toimi Kalliolan Nuoret ry.

Rahoitus: RAY ja Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus.